وبلاگ نجوم

داخل این وبلاگ قراره کلی اطلاعات از فضا به دست بیاوریم پس با من همراه باش

سیارات
13:06 1402/07/07 | Samin Jafari

ادامه مطلب 

عطارد که با نام تیر هم شناخته می شود نزدیک ترین سیاره به خورشید و کوچکترین سیاره در منظومه شمسی است. تیر هر ۸۸ روز یکبار به دور خورشید می چرخد؛ این سیاره به دلیل نزدیک بودن به خورشید دارای دمای بسیار حیرت انگیزی است به این سیاره را اولین بار یونانیان کشف کردند و نام آن از خدایان روم باستان گرفته شده است.

سرعت عطارد ۴۷٫۳۲ کیلومتر بر ثانیه است که در ایران باستان به آن تیر ، در یونان به آن هرمس (خدای سرعت) و در روم به آن مِرکوری می گفتند.

۲-زهره (Venus)طوری که در طول روز به ۴۵۰ سانتیگراد می رسد و در شب دمای آن به منفی ۱۸۰ درجه می رسد.

این سیاره دارای جو نازکی متشکل از اکسیژن، هیدروژن، هلیوم، پتاسیم و سدیم است؛ عطارد هیچ قمری ندارد و یک روز سیاره عطارد متناسب با زمین ۵۸ روز طول می کشد. 
زهره که با نام ناهید و ونوس هم شناخته می شود در مداری میان مدار زمین و عطارد قرار گرفته و نزدیک ترین سیاره به زمین است. شکل و اندازه ناهید بسیار شبیه زمین است.

زهره دارای جو بسیار سمی دارای ابرهایی از اسید سولفوریک است و گرمترین سیاره منظومه شمسی است که در روز دمای آن ۴۶۵ درجه سانتیگراد است همچنین فشار آن به ۹۲ بار می رسد.

جهت حرکت این سیاره بر خلاف سیاره های دیگر هست، همچنین یک روز در سیاره زهره اندازه ۲۴۱ روز زمینی به طول می انجامد. این سیاره نیز زمان یونانیان شناخته شد.

۳-زمین (Earth)

حدود ۴ میلیارد سال قبل بوجود آمد که دو سوم آن از آب تشکیل شده و تنها سیاره شناخته شده قابل سکونت برای ما انسان هاست.

جو زمین از نیتروژن و اکسیژن اشباع شده درست شده و از ورود شهاب سنگ ها جلوگیری کرده همچنین اشعه فرابنفش خورشید را هم خنثی می کند.

زمین با سرعت ۴۶۷ متر در ثانیه دور محور خود می چرخد و با سرعتی نزدیک به ۳۰ کیلومتر در ثانیه به دور خورشید می چرخد.

زمین دارای یک قمر است که سبب بوجود آمدن جزر و مد می شود.

۴-مریخ (Mars)

مشتری که با نام هرمز یا غول گازی ه نشناخته می شود بزرگترین سیاره منظومه شمسی است که حجم آن دو برابر سیاره های دیگر است.

این سیاره دارای ابرهای گردانی است که توسط گازهای رنگارنگی ساخته شده است که وجود طوفان در این سیاره را بیشتر و بیشتر می کند. مشتری دارای ۷۵ قمر است، همچنین ۱۱ سال و ۹ ماه زمان تقریبی چرخش مشتری به دور خورشید می باشد.

این سیاره توسط یونانیان کشف شد.

۶-زحل (Saturn)زحل یا کیوان که بدلیل داشتن شکل خاص قرار گرفتن قمرهایش مشهور هست اولین بار توسط گالیله کشف شد، ابتدا او فکر می کرد این سیاره فقط دارای دو قمر است اما تا الان هیچکس نتوانسته تعداد دقیقی از قمرهای زحل داشته باشد. جو ای سیاره از هیدروژن و هلیوم است و جنس حلقه های زحل از یخ و سنگ است.

نزدیک به ۳۰ سال طول می کشد تا یک بار زحل به دور خورشید بچرخد.

نام این سیاره از خدای کشاورزی در روم باستان گرفته شده است،اولین بار کریستین هویگنس حلقه های آن را کشف کرد.

۷-اورانوس (Uranus)

​​​​اورانوس هفتمین سیاره منظومه شمسی است. ابرهایی متشکل از سولفید هیدروژن در اطراف این سیاره قرار دارد که بود بدی را از خود منتشر می کند.

اورانوس هم برخلاف بقیه سیاره ها می چرخد؛ دانشمندان معتقدند که ۴ میلیارد سال قبل یک جسم بزرگ به این سیاره برخورد کرده و بعد از آن این سیاره کج شد و یخ و سنگ در مدار آن قرار گرفت تا این سیاره ۲۷ قمر داشته باشد.

وجود عنصر متان باعث شده تا این سیاره به رنگ سبز آبی در آید.فصل این سیاره ۲۰ سال طول می کشد.

۸۴ سال زمان تقریبی چرخش این سیاره به دور خورشید است و یک روز این سیاره ۱۸ ساعت به زمان زمین طول می کشد.

این سیاره توسط ویلیام هرشل در سال ۱۹۸۱ کشف شده است.

۷-نپتون (Neptune)

نپتون که اندازه آن ۱۷ برابر زمین است اولین سیاره ای است که بدون استفاده از تلسکوپ و با کمک ریاضی کشف شد. ستاره شناسی فرانسوی با دیدن بی نظمی در مدار اورانوس به وجود داشتن این سیاره پی برد.

فاصله این سیاره ۳۰ برابر فاصله زمین تا خورشید است. ۱۶۵ سال طول می کشد تا یک بار این سیاره به دور خورشید بچرخد و همچنین ۱۹ ساعت زمان یک روز سیاره نپتون است.

۸+۱-پلوتو (Pluto)

 

این سیارک که در مداری بیضی شکل قرار دارد گاهی به عنوان قمری برای نپتون کار می کند اما در سال ۱۹۹۹ این مدار از مدار پلوتو خارج شد و تبدیل به یک سیاره مستقل شد.

پلوتو از ماه هم کوچکتر است و سطح آن از کوه ها و یخچال های طبیعی آب و یخ تشکیل شده که از آن متان و آمونیاک خارج می شود.

سال ۱۹۳۰ اولین بار سیاره پلوتو توسط کلاید تومبو کشف شد.

۲۴۸ سال طول می کشد تا یک بار پلوتو به دورخورشید بچرخد و بین ۴ تا ۶ روز مدت زمان تقریبی یک روز در سیاره پلوتو است.

سیاره X

اطلاعات زیادی از این سیاره در دسترس نیست و هیچگاه دیده نشده اما در سال ۲۰۱۶ نشانه های از وجود یک سیاره جدید دیده شده و تخمین زده می شود جرم آن ۱۰ برابر زمین باشد.

 

 

ممنون که خوندید ❤️

درباره

داخل این وبلاگ کلی اطلاعات بیشتر از فضا و دنیای بی کران آسمان یه دست بیاوریم پس من همراه باش 🎇🎆

قدرت گرفته از بلاگیکس ©